Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

Data

I

Śniadanie

II

Śniadanie

Obiad

Zupa

15.01.2018

Poniedziałek

 

Bułka mieszana* (gluten) z masłem* (mleko) i powidłami śliwkowymi. Mleko*

Jabłka

żurawina

Spagetti* (gluten) mięsno – warzywne, sałatka z brokuła i kalafiora z masełkiem* (mleko). Kompot owocowy.

Barszcz czerwony*

(seler, śmietana)

16.02.2018

Wtorek

Pieczywo mieszane* (gluten) z masłem* (mleko), wędliną na sałacie, ogórek zielony, Kawa zbożowa*(gluten, mleko)

Banany

Karkówka duszona w warzywach z kaszą jaglaną, surówka z białej rzodkiewki* (śmietana). Kompot owocowy.

Zupa chrzanowa*

(seler, śmietana)

17.01.2018

Środa

Bułka mieszana*

(gluten) z masłem* (mleko), pasta jajeczno* – serowa*(mleko) , ogórek kiszony .Herbata z cytryną^.

Chałka

Potrawka z kurczaka z ziemniakami, fasolka szparagowa z masełkiem. Kompot wieloowocowy.

Rosół z makaronem nitki*

(gluten, seler)

18.01.2018

Czwartek

Pieczywo mieszane* (gluten) z masłem*(mleko), kiełbaski śląskie na ciepło z musztardą, papryka czerwona..Kawa zbożowa* (mleko)

Mandarynki

Kotlety mielone*(jajko, gluten) z ziemniakami, buraczki z cebulką. Lemoniada.

Zupa grochowa na mięsie*

(seler)

19.01.2018

Piątek

Bułka mieszana * (gluten) z masłem*(mleko), twarożek tza-tziki* (mleko)., Kawa zbożowa*(mleko,gluten)

Żurawina

Pierogi ruskie* (mleko), surówka z kiszonej kapusty z pestkami dyni i słonecznika. Kompot wieloowocowy.

Krupnik na mięsie z kaszą pęczak*

(gluten, seler)

22.01.2017

Poniedziałek

Płatki jęczmienne* (gluten) na mleku* (mleko), chałka* (gluten).

Rodzynki i żurawina

 

Sztofada z kaszą jęczmienno* (gluten) – gryczaną, sałatka z ogórka kiszonego z czerwoną fasolką. Kompot .

 

Zupa jarzynowa*

(seler, śmietana)

 

23.01.2018

Wtorek

Pieczywo mieszane* (gluten) z masłem* (mleko) z wędliną na sałacie, papryka czerwona(mleko). Kakao*( mleko)

Mandarynki

Risotto drobiowo- warzywne z kukurydzą i fasolką czerwoną. Herbata owocowa.

Barszcz biały*

(seler, śmietana)

24.01.2018

Środa

Bułka mieszana* (gluten), z masłem* (mleko) i serem żółtym. Pomidor.Mleko*.

Kisiel z tartym jabłkiem.

 

Pierogi z mięsem, marchewka na kwaśno. Kompot owocowy.

Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie*(seler).

25.01.2018

Czwartek

Pieczywo mieszane* (gluten) z masłem* (mleko) , jajko gotowane na sałacie, szczuypiorek z rzodkiewką. Kawa zbożowa* (mleko)

 

Pomarańcze z gorzką czekoladą.

Wątróbka drobiowa z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty. Kompot.

Zupa pomidorowa z makaronem*

(seler, śmietana)

26.01.2018

Piątek

Pieczywo mieszane* (gluten) z masłem, pasta z makreli* z pomidorami* Herbata z cytryną^.

Morela suszona.

Ryż zapiekany z jabłkami, sos jogurtowy. Cytrynada^

Zupa kalafiorowa*

(seler, śmietana)

 

 

*- składniki alergizujące:

* mleko krowie

* owoce cytrusowe

* zawiera jajko

*może zawierać skorupiaki oraz owoce morza

*-zawiera(może zawierać) gluten